Werken Bij

De SSBA-scholen werken vanuit een rooms-katholieke, protestants- christelijke of openbare grondslag in de dorpen Roelofarendsveen, Oude Wetering, Nieuwe Wetering, Oud Ade en Rijpwetering.

Op dit moment hebben wij de volgende vacatures:

RKBS De Kiem: leerkracht voor groep 3/4 maandag en dinsdag
RKBS De Roelevaer: leerkracht groep 1/2 fulltime
RKBS De Roelevaer: leerkracht groep 8 fulltime

 

RKBS De Kiem: leerkracht voor groep 3/4 maandag en dinsdag

De Kiem is een organisatie in ontwikkeling. Samen met Spetters (kinderopvang) willen wij kansen benutten om een sterke opvoedingsomgeving te creëren. Met meer uitdaging en ondersteuning voor kinderen en hun ouders, passend bij onze samenleving. Er wordt onderwijs en opvang geboden aan ± 400 kinderen in de leeftijd van 0 tot 13 jaar. Bij ons krijgen;

 • kinderen de kans om op te groeien in een veilige omgeving, die hun brede ontwikkelingsmogelijkheden biedt, zodat ze hun talenten kunnen ontwikkelen.
 • ouders betere ondersteuning door een goede samenhang tussen voorzieningen. Goede voorzieningen ontzorgen en ontstressen het dagelijks leven van ouders en kinderen.

Kernwaarden van onze visie zijn;

– Het kind centraal, zelfvertrouwen, met elkaar, op onderzoek uit, veiligheid, ontwikkel je kracht, ken je talent, rust en ‘leren om te groeien’.

Wij zoeken een leerkracht die samen met collega’s de uitdaging wil aangaan om het onderwijs te laten aansluiten bij elk kind. (In de onderbouw staat spelend leren centraal.)

Die het als zijn taak ziet om samen met ouders en collega’s kinderen te stimuleren om het beste uit zich zelf te halen. Die hongerig en gedreven is naar nieuw, anders en beter. Die oprechte interesse heeft in kinderen en ouders en in wat hen beweegt.

Kun jij je vinden in bovenstaande uitgangspunten en ben jij een enthousiaste professional met lef die met ons deze uitdaging wil aangaan? Dan nodigen wij jou uit om te solliciteren.

Wat bieden wij

De Kiem is gevestigd in een mooi gebouw en is een school waar innovatie en creativiteit wordt aangemoedigd. Waar samenwerken centraal staat. Waar je samen met collega’s mag meebouwen aan ons Kindcentrum. Voor meer informatie zie RKBS De Kiem. http://www.dekiem.ssba.net   tel; 071-3314359 Marjan de Lange. Solliciteren mag je op je eigen persoonlijke wijze, aangevuld met een CV, verzenden naar Marjan de Lange, directeur RKBS De Kiem. Schoolplein 1. 2371 EK Roelofarendsveen / marjandelange@ssba.net

 

RKBS De Roelevaer: leerkracht groep 1/2 fulltime en leerkracht groep 8 fulltime

Functieomschrijving

Voor onze RKBS De Roelevaer, één van de vijf scholen van de SSBA, zijn wij op zoek naar een enthousiaste leerkracht voor groep 1/2 en een leerkracht voor groep 8. Beide functies zijn  full time.

Voor beide vacatures geldt start per 1 augustus 2018. Het dienstverband zal eerst  tijdelijk zijn, maar met uitzicht op een vast dienstverband.

Groep 1/2
Op onze school zijn er op dit moment twee groepen 1-2 en een groep 2-3. In het nieuwe schooljaar zullen we direct starten met drie groepen 1-2. De leerkrachten van deze groepen werken veelvuldig en nauw samen. In de groepen 1-2 wordt in thema’s gewerkt, die gezamenlijk worden voorbereid. Ter ondersteuning van de lessen beschikken we over moderne digitale middelen. De dag begint in de (kleine) kring waarin ook instructie plaatsvindt. Daarna gaan de kinderen in kleine groepjes zelf aan de slag in de verschillende werk- en speelhoeken in de klas.

We zijn op zoek naar een leerkracht, die het als een uitdaging ziet om kinderen zich spelenderwijs te laten ontwikkelen!

Groep 8
De leerkrachten van de bovenbouwgroepen werken veelvuldig en nauw samen. Wij werken volgens het concept ‘Ondernemend & Uitdagend’. Dit houdt in dat leerkrachten een uitdagende leeromgeving creëren, waardoor kinderen ondernemend kunnen zijn en zoveel mogelijk verantwoordelijkheid dragen voor hun eigen ontwikkeling. Een van de slogans is: ‘Ga met de klas de wereld in en neem de wereld mee in de klas’.  Methoden zijn hierbij hulpmiddel, geen leidraad. Ter ondersteuning van de lessen beschikken we over moderne digitale middelen. We zijn op zoek naar een leerkracht, die het als een uitdaging ziet om kinderen te helpen alles uit zichzelf te halen.

Functie-eisen voor beide functies:

 • Je bent in het bezit van het PABO diploma
 • Je kunt verbinding met anderen maken, bent pedagogisch goed onderlegd, en kan een veilig klimaat voor kinderen realiseren.
 • Je bent daadkrachtig, consequent en staat stevig in je schoenen
 • Je kunt structuur bieden en werkt vanuit goed klassenmanagement.
 • Je werkt vanuit een afgesproken didactische aanpak sturend en motiverend
 • Je bent collegiaal en hebt een flexibele, onderzoekende werkhouding
 • Je kunt constructief samenwerken met collega’s, ouders en anderen.

Wat bieden wij:

 • een ondernemend en betrokken team
 • een prettige werkomgeving
 • een professionele organisatie 

Lees meer over onze school op www.roelevaer.nl

Ligt jouw ambitie ook bij het verder helpen van kinderen in hun ontwikkeling?

Stuur je motivatie en CV voor 22 juni naar alexrietbroek@ssba.net

Heb je vragen dan kun je contact opnemen met Alex Rietbroek, directeur van RKB De Roelevaer. Tel: 071-3313632